DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Daktarin Strooipoeder 20mg Miconazol 20GR
Daktarin Strooipoeder 20mg Miconazol 20GR
Daktarin Strooipoeder 20mg Miconazol 20GR1
Daktarin Strooipoeder 20mg Miconazol 20GR2
Daktarin Strooipoeder 20mg Miconazol 20GR3

Daktarin Strooipoeder 20mg Miconazol 20GR

8,99
  • Merk: Daktarin
  • Inhoud: 20GR
  • EAN: 3574661412689
  • Bijsluiter:

    lees voor gebruik de bijsluiter

  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • U kunt maximaal 5 stuks per persoon bestellen

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Geneesmiddel dat wordt gebruikt om huid- en schimmelinfecties te behandelen

Algemeen
Daktarin Strooipoeder 20mg is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om huidinfecties te behandelen die voorkomen op handen, voeten en huidplooien (zoals bijvoorbeeld in de lies en onder de borst). Het poeder bevat miconazolnitraat dat vrijwel alle schimmels en bepaalde bacteriën doodt die de huid kunnen infecteren. DAKTARIN® Poeder 2% helpt de huid te drogen om zo het letsel doeltreffend te behandelen. DAKTARIN® Poeder is geschikt voor gebruik bij volwassenen en kinderen van alle leeftijden. De behandeling varieert van 2 tot 6 weken. De behandeling dient te worden voortgezet tot minimaal een week na het verdwijnen van alle tekens en symptomen.

Daktarin Strooipoeder 20mg:
  • Behandelt schimmel en de daarmee samenhangende bacteriële infecties van de huid
  • Combineer DAKTARIN® Poeder met DAKTARIN® Crème voor een optimaal resultaat
  • Houd de aangetaste plek op de huid droog en schoon zodat de schimmel minder goed kan gedijen
  • Indien het poeder gebruikt wordt in combinatie met de crème, wordt aanbevolen beide 1x daags aan te brengen
  • Bevat miconazolnitraat om schimmelinfecties te bestrijden
  • Is een geneesmiddel voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden
Dosering
De aanbevolen dosering is de letsels 1 tot 2 maal per dag behandelen, zonder ook maar een dag over te slaan. Wanneer elk spoor van de aandoening verdwenen is (meestal na 2 tot 6 weken), ga dan nog 10 dagen door met behandelen. Hiermee voorkomt u dat de klacht snel terugkomt. Als u een schimmelinfectie aan de voet heeft, behandel dan ook uw kousen en schoenen dagelijks met Daktarin strooipoeder. Wanneer na 14 dagen gebruik van Daktarin strooipoeder geen enkele verbetering van de aandoening is opgetreden, raadpleeg dan uw arts.

Hoe te gebruiken?
Strooi het poeder twee keer per dag (of eenmaal indien gecombineerd met de crème) over de te behandelen letsels. Voor preventief gebruik in schoenen en sokken volstaat éénmaal daags aanbrengen.

Was de besmette lichaamsdelen elke dag. Houd de voorwerpen die met de schimmelinfectie in aanraking komen alleen voor eigen gebruik (handdoek, washandje, borsteltje, nagelknipper), om te voorkomen dat u anderen besmet. Trek na behandeling van de voeten schone sokken of kousen aan. Strooi eventueel elke dag wat Daktarin-strooipoeder in uw kousen en schoenen.

Daktarin® is een geneesmiddel (lees voor gebruik de bijsluiter), vraag de (assistent-)drogist om advies. Daktarin® crème en strooipoeder bevatten Miconazolnitraat. Daktarin® nagellak bevat Miconazol. Niet gebruiken bij overgevoeligheid.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: miconazolnitraat. De hulpstoffen in dit middel zijn: talk (E553b), zinkoxide en colloïdaal siliciumdioxide.

Bijsluiter Waarschuwingen

Wanneer mag u dit medicijn niet gebruiken? U bent allergisch voor één van de stoffen in dit medicijn. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6 van deze bijsluiter. U bent allergisch voor andere gelijkaardige antischimmel medicijnen. Daktarin kan ernstige allergische reacties veroorzaken. U dient zich bewust te zijn van tekenen van een allergische reactie terwijl u Daktarin gebruikt (zie “Mogelijke bijwerkingen”). Overgevoeligheid kunt u herkennen aan bijvoorbeeld huiduitslag, jeuk of ernstige verergering van de huidaandoening waarvoor u dit medicijn gebruikt. Als u hiervan last krijgt, stop dan met Daktarin en raadpleeg uw arts. Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit medicijn? Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit medicijn gebruikt. - Als u overgevoelig bent voor andere anti-schimmelmedicijnen (met name medicijnen die als werkzame stof econazol, isoconazol of ketoconazol bevatten), kan het zijn dat u ook overgevoelig bent voor Daktarin strooipoeder. - Daktarin strooipoeder bevat talk, dat de luchtwegen kan irriteren. Zorg er daarom voor dat het strooipoeder niet wordt ingeademd. Let hier met name op bij de behandeling van (kleine) kinderen. - Gebruik van Daktarin strooipoeder op een afgesloten huidoppervlak (bijv. met een pleister of bij kinderen onder een luier), op een groot oppervlak of op/dichtbij slijmvliezen dient te worden vermeden. Dit kan de hoeveelheid die opgenomen wordt in het lichaam vergroten en daarmee ook de kans op bijwerkingen of interacties tussen medicijnen vergroten. - Vermijd contact met de ogen: Zorg ervoor dat het strooipoeder niet in uw ogen komt, en strooi het niet op open wonden. Als er per ongeluk toch poeder in de ogen komt, spoel ze dan direct met veel water.

Bewaren beneden 25 °C. Het strooibusje bewaren in de oorspronkelijke verpakking. Het strooibusje zorgvuldig gesloten houden. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit medicijn niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Deze datum geldt ook als de verpakking is geopend. Spoel medicijnen niet door de gootsteen of de wc en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met medicijnen moet doen die u niet meer gebruikt. Als u medicijnen op de juiste manier afvoert worden ze op een juiste manier vernietigd en komen ze niet in het milieu terecht.