Oude graansoort van een superieure kwaliteit
Algemeen
De Halm Speltvlokken is een oude graansoort van een superieure kwaliteit. Het is verfijnd van smaak. Spelt bleef aanvankelijk tot de Zwitserse Zwabische streken beperkt. Plaatsen als Dinkelbühl of Dinkelacker getuigen hiervan. (Dinkel is de Duitse naam voor spelt.) De oogst is wisselend. Spelt kan niet goed tegen kunstmest (het wordt dan te lang). Aangezien bij de biologische teelt geen kunstmest gebruikt wordt, is spelt een ideaal gewas om biologisch te telen. De korrel blijft zitten in de gesloten kafjes en moet daarom net als haver en gerst 'gepeld' worden. Spelt bevat veel gluten en is dus goed geschikt voor brood en gebak.
Voor mensen met een tarwe-intolerantie kan spelt een uitkomst bieden.
Hoe te gebruiken?
Rauw of gekookt te gebruiken. De kooktijd van de speltvlokken bedraagt 10 minuten met een naweltijd van 5 minuten.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1414 kJ / 337.7 kcal |
Vetten | 2.4 gram |
waarvan verzadigd | 0.4 gram |
Koolhydraten | 59.5 gram |
waarvan suikers | 6.8 gram |
Voedingsvezels | 10.7 gram |
Eiwitten | 14.6 gram |
Zout | 0.02 gram |
Ingrediënten
Spelt*
* Van biologische herkomst
Allergenen Informatie
Kan sporen van noten, pinda,soja, mais en melk bevatten.
Langere levertijd voor dit product
U kunt het product gewoon bij ons bestellen, maar hou rekening met een levertijd die kan variëren van 2 tot 6 weken.
Vragen over dit product?Vraag het onze drogist